Inschrijving lente-cursussen gestart

De vrieskou is uit de lucht en de tuinen staan nog niet in volle bloei. Hèt moment om te investeren in talenkennis. Tot aan de zomervakantie maken we daarom ruimte voor een aantal korte cursussen Frans EN een pilot voor kinderen.

De ‘wat-en-hoe’- cursus Frans voor een kant en klaar gebruik zonder hoofdbrekers. Een korte cursus gericht op het snel kunnen gebruiken van eenvoudige taal in alledaagse situaties.

Laagdrempeligheid en persoonlijke aandacht zijn steeds de sleutelwoorden omdat het belangrijke hulpmiddelen zijn als het gaat om het aanleren van een nieuwe taal. Iedereen leert op zijn of haar eigen manier en daar moet je als docent op inspelen. Dit betekent ook dat er geen ruimte is voor dure, gestandaardiseerde methodes. Het lesmateriaal wordt te plekke aangeleverd en maakt veel gebruik van online hulpmiddelen.

 

la grenouille2

Vreemde talen? Vroeg beginnen! Pilot Frans voor kinderen

Het aanleren van een vreemde taal, is niet alleen handig voor de communicatie, het breidt ook je culturele horizon uit EN vergroot je algehele taalgevoel. Ook het aanleren van volgende vreemde talen wordt er gemakkelijker van. En steeds geldt: hoe vroeger en hoe vreemder, hoe beter!

Daarom starten we een pilot Frans voor kinderen.

We beginnen met kinderen grofweg van groep 4 t/m groep 7. Er is plek voor maximaal 5 kinderen en de lessen vinden plaats direct na schooltijd in Pieterburen. Er is een inloop met drinken met wat lekkers.

Kosten voor de ‘Wat-en-hoe’-cursus: 6 lessen, € 65,- excl. ‘Wat-en-hoe’-taalgids.
Kosten deelname Pilot Frans voor kinderen : € 10,- per kind per les. Min. 8 lessen.

Start:                                                    week 14  (direct na Pasen)

Opgeven via de mail, telefonisch of via het contactformulier (zie onder ‘contact’)

 

Conversatiecursussen

De conversatiecursussen zijn bedoeld voor mensen die zich al redelijk tot goed redden in het Frans en die dat zo willen houden of verbeteren. We perfectioneren de uitspraak, proberen de werkwoorden ook daadwerkelijk te vervoegen in de zin en leren de juiste voorzetsels te gebruiken. Dit doen we in kleine groepjes, van 2 of 3 personen zodat iedereen veel aan het woord kan zijn. Samen met een vriend(in), kennis of partner deelnemen, werkt het beste, maar is niet noodzakelijk.

Prijzen: € 15, – tot € 18,- per persoon per sessie (1,5 uur). Min. 8 sessies per inschrijving. Max. 3 personen.

Tijden: in overleg

 

Overig

Voor iedereen die toch graag eens die stap zou zetten naar een boek of een gedicht in het Frans, zijn er doorlopende maandelijkse bijeenkomsten onder de naam ‘literatuur lezen in het Frans‘. Ook geschikt voor iedereen die de op de hoogte wil blijven van de hedendaagse Franse literatuur, maar er zelf niet toe komt om in het Frans te gaan lezen en ook niet goed weet waar te beginnen.

Prijzen: € 15, – tot € 18,- per persoon per sessie (1,5 uur). Min. 8 sessies per inschrijving. Max. 3 personen.

Tijden: in overleg

 

Overige mogelijkheden: Tweewekelijkse cursussen, Franse cultuur en literatuur en combinatiecursussen Frans en filosofie.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s